Rólunk

Mindketten állattartó, állattenyésztő családba születtünk.

Kisgyermekkorunktól kötődünk, kedveljük, szeretjük, életünk alapvető, meghatározó része a lovak, az állatok; munka, hivatás, sport, hobby, szenvedély, szabadidő – minden egyben.

A kezdetek…

Életünk során a lovakhoz kötődő helyszínekben is van közös:

már 36 évvel ezelőtt egy helyen, Dombóvár Tüskei Lovardájában szívtuk magunkba a lovastudást a karizmatikus, rendkívül következetes, szigorú fegyelmet megkövetelő „stílusikon”, Fehér István keze alatt. Ezek az évek rendkívül meghatározóak, iránymutatóak a mai napig számunkra.
Magához a helyhez, Sütvényhez is mindkettőnk gyermekkora, fiatalkora óta vonzódik. A sütvényi dombok, legelők, a hely különleges miliője már korán elvarázsolt minket, még azokban az időkben, mikor állami gazdaság része volt, és teljesen elképzelhetetlen volt, fel sem merült még gondolatban sem, hogy itt bármi egyszer magántulajdon lehet, főleg esetleg a miénk.

A nyugalom szigete

Egyszercsak mégis eljött ez a váratlan pillanat, hogy ennek a csodás, történelmi helynek egy elhagyatott, pusztulásra ítélt darabkája a tulajdonunkba kerülhetett.

Fine art fotók

Sok év, sok munka, energia és kitartás árán, bízunk benne, hogy sikerült megmenteni egy darabot a dicső múltból, és szeretnénk ezzel emléket állítani a valaha itt született, vagy innen származó nagy kvalitású lovaknak és tenyésztőjüknek.

Tisztelegve a múlt nagyjai előtt:

dr. Puchner Ildikó & id. Tieger Endre

Pályázat